Vijf aandachtspunten voor “Het Nieuwe Werken”

In Internet, Nieuwsby admin

Vijf aandachtspunten voor “Het Nieuwe Werken”

Het Nieuwe Werken wordt de laatste jaren in steeds meer organisaties toegepast. Dat is niet zonder reden; medewerkers zijn productief in de tijd die anders wordt gespendeerd aan woon-werkverkeer. Organisaties kunnen op hun beurt op vaste werkplekken en kantoorruimte besparen. De invoer van Het Nieuwe Werken brengt echter de nodige veranderingen in de bedrijfsvoering met zich mee. Vijf aandachtspunten om rekening mee te houden:

1. Veilige verbindingen zijn essentieel

Mobiele medewerkers dienen veilig gebruik te kunnen maken van het bedrijfsnetwerk. Een sterk beveiligde verbinding tussen het device en het netwerk is daarom essentieel. Het regelmatig nalopen en updaten van deze beveiligingstoepassing vermindert het risico op malware en downtime.

2. Creëer betrokkenheid

Bij Het Nieuwe Werken staat de medewerker centraal. Daarom is het belangrijk dat de medewerker wordt betrokken bij het vormgeven van dit concept. Het actief betrekken van medewerkers zorgt voor vertrouwen in de werkomgeving, en maakt medewerkers gemotiveerder en productiever.

3. Het Nieuwe Werken is maatwerk

Het Nieuwe Werken kent geen vast stramien. Het concept is sterk afhankelijk van de eigen bedrijfsdoelstellingen,- cultuur en -technologie. Het is daarom raadzaam om te kijken of en in welke mate Het Nieuwe Werken binnen de organisatie kan worden toegepast. Bijvoorbeeld door middel van een simulatie, zodat voordelen en nadelen zichtbaar worden.

4. Herdefinieer de vaste kantooromgeving

Het Nieuwe Werken vermindert de noodzaak voor vaste kantoorplekken en -apparatuur. Kantooromgevingen kunnen daarom worden heringericht om ze beter aan te laten sluiten bij de nieuwe werksituatie. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van meer vergaderruimten, flexplekken en koffiecorners.

5. Stel duidelijke richtlijnen

Het Nieuwe Werken zorgt ervoor dat de grens tussen privé en werk minder streng wordt. Om ervoor te zorgen dat medewerkers op de hoogte zijn van de do’s en don’ts dienen organisaties duidelijke richtlijnen op te nemen in de arbeidsvoorwaarden voor medewerkers. Op deze manier kan bewustwording worden gecreëerd en wordt productiviteit gehandhaafd.


Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van dit soort tips & trucs?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. http://d-computers.nl/nieuwsbrief/