toetsenbord

Verkeerde tekens op je toetsenbord? Lees de oplossing!

In Tipsby admin

Een voorkomend probleem: Je toetsenbord geeft een (-) in plaat van een slash (/) of zit haakje sluiten plotseling op de plaats van haakje openen? Een erg irritant probleem, dat gelukkig vrij snel op te lossen is.

CTRL en Shift

Toetscombinatie CTRL en Shift:
Toetsenbordproblemen worden vaak veroorzaakt doordat iemand per ongeluk de toetscombinatie CTRL en Shift indrukt. Dit is het commando voor het wisselen tussen verschillende toetsenbordinstellingen. Door dezelfde toetscombinatie nog een keer in te drukken, wissel je opnieuw de instelling. Druk zo nodig nog een keer op CTRL en Shift totdat het probleem is opgelost.

Verwijder toetsenbordinstellingen die je niet gebruikt:
Gebruik je altijd maar één toetsenbordinstelling, dan kun je de andere instelling(en) net zo goed verwijderen. In Windows 10 gaat dat als volgt:
Ga naar Instellingen en vervolgens naar Tijd en Taal, Regio en Taal.
Onder taal staat als het goed is Nederlands. Klik hieronder op Opties.
Staan hier meer toetsenbordinstellingen? Verwijder dan de instelling die je niet gebruikt. De juiste instelling is Verenigde Staten (internationaal) QWERTY. De toetsenbordinstelling Nederlands QWERTY lijkt goed, maar geeft juist de verkeerde tekens, onder andere bij het vraagteken en het apenstaartje. Je kunt deze verwijderen door erop te klikken en vervolgens te klikken op Verwijderen.

Ook interessant om te lezen: Wijzig je WIFI wachtwoord in 4 stappen.

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van dit soort tips & trucs?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. http://d-computers.nl/nieuwsbrief/

(Bron: D-Computers )