Geen WIFI? Zo gebruik je je telefoon als hotspot

adminGSM, Telefonie

Owjee… Slechte WIFI ontvangst of zelfs helemaal geen? Wil je net een leuke website bezoeken of een bestelling plaatsen, is er geen wifi. Dan kun je net zolang zwalken tot je een wifi-netwerk tegenkomt, of je bent slim en pakt je smartphone erbij. Die kan namelijk ook als wifi-hotspot ingesteld worden. Volg onderstaande stappen om van jouw smartphone een hot-spot te maken.

Wifi Appeltje
Ben je Apple-gebruiker? Stel dan je iPhone als volgt in:
Ga naar >Instellingen.
Dan naar >Persoonlijke hotspot.
Activeer de Persoonlijke hotspot.
Dit doe je via wifi USB of bluetooth. Je kunt dus op beide mogelijkheden van je iPhone een wifi-hotspot (oftewel een router) maken.
Als je kiest voor wifi en bluetooth optie. Zodra je deze hebt gekozen wordt de wifi en bluetooth automatisch ingeschakeld op je iPhone.
Klap je laptop, iPad of ander apparaat open en zoek naar een netwerk. En je ziet dat er een netwerk bij is gekomen.
Geef de je hotspot een naam. De wifi hotspot kijkt naar de benaming van je telefoon. Als jij Serena heet, zou dus je persoonlijke hotspot “iPhone van Serena” heten. Als je nu op deze verbinding drukt dan zal die verbinden met je iPhone.
En voilȧ, je bent klaar om te surfen via je telefoon.

Het wachtwoord
Heb je de vorige stappen nog nooit doorlopen, dan kan het zijn dat je een wachtwoord moet invoeren op je computer, laptop of iPad. Raak niet in paniek, maar kijk op je iPhone bij je persoonlijke hotspot. Daar staat bij wifi-toegang een wachtwoord. Deze kun je eventueel aanpassen en dan ook invoeren op je andere apparaten. Is dat gedaan en is je apparaat goed verbonden met je telefoon?
Dan kun je het web op! Let op: het gebruik van je iPhone als hotspot zorgt er wel voor dat je telefoon sneller leegloopt.

Voor de Android gebruikerd
Bij Android volg je de volgende stappen:
Ga naar >Instellingen > Meer > Tethering en mobiele hotspot‘. Let op: de menu-opties kunnen bij verschillende Android-toestellen verschillen.
Vanuit ‘Tethering en mobiele hotspot‘ configureer je de hotspot en kies je voor een naam van het netwerk, je beveiligingsmethode en je wachtwoord.
Tip: maak een sterk wachtwoord aan: gebruik hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen.
Als je de hotspot hebt geactiveerd, krijg je in de notificatiebalk een vinkje te zien. Dit betekent dat de wifi-hotspot actief is en dat het internet van je smartphone of tablet door andere toestellen gebruikt kan worden.

Maar let op!
Slurp je databundel niet leeg
Fijn dat je nu toch kunt surfen via je telefoon. Maar let er wel op dat je databundel zwaarder belast wordt als je meerdere apparaten op je hotspot van je telefoon aansluit.


Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van dit soort tips & trucs?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. http://d-computers.nl/nieuwsbrief/