Waarom wij WordPress adviseren?

adminWebDesign

Waarom wij WordPress gebruiken
Een vraag die ons vaak gesteld wordt: “Waarom adviseert D-Computers WordPress als content management systeem?”.
Er zijn al veel goede content management systemen op de markt, maar waarom richten wij ons dan alleen op WordPress als CMS voor websites?
Je kunt lang onderzoek gaan doen naar de verschillende content management systemen. Je zult zien dat iedere website of internetbureau een andere voorkeur heeft. Maar uiteindelijk gaat het erom dat het content management systeem vrij beschikbaar is, goed wordt doorontwikkeld, eenvoudig in beheer is en daarbij ook makkelijk uit te breiden is.

Waar blinkt WordPress dan zo in uit?

Open source CMS
Wordpress mag door iedereen gebruikt worden. Het wordt doorontwikkeld en voorzien van nieuwe features die je zo kunt gebruiken na een update. Dit grote pluspunt heeft te maken met het voordeel uit punt 2.

De Community
De WordPress community is enorm en erg indrukwekkend in de manier waarop samengewerkt wordt. Er is uitstekende documentatie beschikbaar en die wordt ieder jaar beter. Er wordt continue aan WordPress gewerkt om het nog beter te maken. Dit door ontwikkelaars over heel de wereld die dit in hun vrije tijd doen, gratis, omdat ze van WordPress houden. Deze manier van werken is erg handig in het geval van een nieuw beveiligings lek, kan dit betekenen dat er binnen enkele uren een nieuwe versie beschikbaar is die het lek dicht. Om een cijfer te noemen, and WordPress versie 3.8 hebben 188 developers gewerkt!

Gebruiksvriendelijk
De user interface van WordPress wordt sinds jaren geprezen. Deze is erg eenvoudig van opzet, informatie kan altijd eenduidig worden bijgewerkt. Wereldwijd draaien er ongeveer 75 miljoen websites op WordPress. Je kunt je voorstellen dat mede door dit intensieve gebruik de beheeromgeving optimaal is ingericht voor de website beheerders.

Regelmatig nieuwe updates
Omdat er zoveel websites gebruik maken van WordPress betekent dit ook dat veel bezoekers websites met WordPress bezoeken. Bugs en andere problemen worden hierdoor snel gevonden en vervolgens door de community opgelost. Zie al de bezoekers en gebruikers als 1 grote groep testers.

Schaalbaar en flexibel
WordPress is super schaalbaar en flexibel. Zelf beheren we WordPress websites met ruim 10.000 pagina’s, het is eenvoudig om extra talen te koppelen en het is zelfs mogelijk om verschillende websites binnen 1 WordPress omgeving te laten draaien via een WordPress Multisite installatie. Deze manier van opbouw heeft D-Computers al meerdere malen bij klanten toegepast, ideaal om de beheerkosten laag te houden, je hebt namelijk maar 1 content management systeem om te beheren. Waar WordPress verder sterk in is, is dat maatwerk netjes tegen de basis WordPress code aan ontwikkeld kan worden. Hierdoor kunnen toekomstige WordPress updates zonder problemen worden uitgevoerd.

Google en WordPress
Website die WordPress als content management systeem gebruiken worden altijd snel en goed geindexeerd door Google. Dit heeft te maken met de eenvoud waarop je goede paginatitels en URL’s kunt aangeven voor pagina’s en de technische opbouw van de WordPress code. Compact, netjes en snel. De code is optimaal ingericht om het indexeren door Google zonder tegenstand te laten verlopen.

Tenslotte
Wij hopen je op deze manier meer informatie te geven over de reden waarom wij WordPress gebruiken, wij vinden het een geweldig systeem. D-Computers heeft ruim 150 websites voor klanten op WordPress ontwikkeld, welke wij ook beheren. Daarnaast ontwikkelen wij eigen WordPress plugins die voor klanten gebruikt worden. Hiermee wordt altijd nette code geleverd en zal je nieuwe WordPress website ook over 3 jaar nog prima ondersteund kunnen worden.
Heb je interesse in een professionele WordPress website? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.


Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van dit soort tips & trucs?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. http://d-computers.nl/nieuwsbrief/