Top 10 meest voorkomende computerproblemen

adminonderhoud

De Top 10 van de meest voorkomende computerproblemen.

1: Mijn computer is traag
Je kent het vast wel. Je zet de computer aan en je kunt vervolgens 3x het huis stofzuigen en ondertussen ook nog eens koffiedrinken voordat de computer is opgestart! Een trage pc kan de oorzaak zijn van heel wat ergernis en frustratie. Hoewel er verschillende oorzaken kunnen zijn, is de meest voorkomende reden het gebrek aan onderhoud. Gefragmenteerde data, een corrupt register, spyware of een veelal aan onnodige programma’s die op hetzelfde ogenblik opstarten, vreten aan de snelheid en het prestatievermogen van je computer.

2: Mijn computer loopt vast
Meestal loopt een PC vast door het toedoen van virussen, malware of spyware. Spyware installeer je zonder het te beseffen door bijvoorbeeld op een foute link te klikken in een e-mail. De e-mail (van je bank, een vriend of familielid, Paypal of Facebook) lijkt authentiek maar is dat niet.

3: Geen of een verouderde back-up
Jammer genoeg vergeten we maar al te vaak een backup te maken van al onze documenten, foto’s, muziekbestanden en belangrijke data op onze pc. Deze worden automatisch op de harde schijf opgeslagen, maar deze harde schijf is en blijft een stuk hardware wat op een dag de geest kan geven. Wanneer de harde schijf stuk gaat, verlies je alle opgeslagen gegevens. Het kan een dure kostenpost zijn om de bestanden weer terug te halen. Laat staan de emotionele of de financiële schade als de bestanden niet meer terug te halen zijn.

4: Ik word gebombardeerd met adware en mijn startpagina is veranderd
Vaak wanneer je een gratis programma downloadt, zoals Adobe Reader, accepteer je zonder het goed te beseffen de voorwaarden waarmee je een nieuwe toolbar gratis mee ge-installeert krijgt. Adobe en Google zijn betrouwbare bedrijven met een goede reputatie. Andere gratis applicaties echter komen vaak met vervelende toolbars of zelfs kwaadaardige software die je computer volledig kan ontregelen. Je startpagina op het internet is dan plots een andere, die je niet meer kan veranderen. Of je krijgt voortdurend vervelende reclame via pop-ups op je scherm als je een internetpagina opent.

5: Ik kan niet meer op het internet
Verschillende oorzaken kunnen aan de basis liggen van problemen met je internetverbinding: Verkeerde netwerkinstellingen, fouten van hardware of software in de router, storingen bij de Internetverdeler, verkeerde configuratie van je IP-adres, verkeerde connectie van netwerkkabels, (tijdelijke) blokkering van de verbinding door een Firewall, etc.

6: Mijn computer schakelt zichzelf uit
Dit gebeurt bij het uitvallen van de stroomtoevoer, bij slechte aansluiting van de kabels, defecte of lege batterij, of wanneer de computer overhit raakt en zichzelf afsluit om af te koelen.

7: Het synchroniseren van mijn smartphone werkt niet
Om een back-up van al je data op je smartphone te garanderen, moet je hem nu zo nu en dan synchroniseren met je computer of met een cloud omgeving. Wanneer dat niet loopt zoals je verwacht, ligt dat meestal aan het type smartphone en de PC (software).

8: Mijn draadloos WIFI is onstabiel
Een onstabiel WIFI netwerk komt erg vaak voor. Een van de mogelijke oorzaken zijn: Verkeerde WIFI router instellingen, verkeerd kanaal keuze, DHCP problemen, netwerk issues..etc

9: Ik kan geen documenten via het internet downloaden
Iedereen van ons moet wel eens een document vanuit het internet downloaden. Wanneer de pop-up blocker op je PC is ingeschakeld, kan dat problemen geven bij het printen.

10: Mijn computer maakt rare geluiden
Wanneer de computer plotseling vreemde geluiden begint te maken, dan kan dat te maken hebben met een hardware of ventilator probleem. Hoge toongeluiden en/of gefluit kan duiden op problemen met de elektrische componenten. Terwijl zoemende geluiden normaal gezien het gevolg zijn van een gebrek aan ventilatie.

D-Computers helpt:
Wij helpen ZZP`ers het kleinbedrijf en particulieren met de bovengenoemde computerproblemen. Van het verhelpen van een traag systeem, het inrichten van een back-up, het onderhouden van uw netwerk tot aan al het all-round IT vakwerk.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of bezoek de D-Computers.nl website voor meer informatie.

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van dit soort tips & trucs?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. http://d-computers.nl/nieuwsbrief/

(bron: D-Computers.nl)