Anoniem bellen met je GSM doe je zo

adminGSM

Veel mensen weten het niet maar het is mogelijk om vanaf je GSM anonieme telefoontjes te plegen. Dat kan handig zijn als je iemand wil bellen maar liever niet je nummer weggeeft. Hier leggen we uit hoe anoniem bellen op de Smartphone werkt.

Anoniem bellen, wat er gebeurt?
Als je vanaf een GSM anoniem belt, krijgt de ontvanger van de oproep in plaats van je naam of telefoonnummer de melding Onbekend of Anoniem te zien. De ontvanger van een anonieme oproep kan hier niets tegen doen, en kan niet achterhalen vanaf welk nummer er gebeld wordt. Vanwege privacyredenen mag de provider hierover geen informatie verstrekken.

De Iphone instellen op anoniem bellen:
Wil je toch graag dat de ontvangers van je oproepen niet kunnen zien wie er belt, dan kun je anoniem bellen instellen onder Instellingen > Telefoon > Nummerherkenning. Zet de schakelaar bij Nummerherkenning op grijs om anoniem te bellen. De functie is meteen actief, je hoeft dus je iPhone niet opnieuw op te starten. Als je de schakelaar weer op groen zet kunnen mensen ook meteen weer zien wie er belt.

Alternatieve manier om anoniem te bellen (Ook voor Android gebruikers):
Je kunt ook #31# voor het nummer zetten dat je belt om eenmalig anoniem te bellen. Het nummer dat je intikt wordt dan bijvoorbeeld #31# 06 12 34 56 78. Degene die je belt zal dan niet zien dat jij het bent, ook al sta je in zijn of haar contactenlijst.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of bezoek de D-Computers.nl website voor meer informatie.

Wilt u graag op de hoogte worden gehouden van dit soort tips & trucs?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief. http://d-computers.nl/nieuwsbrief/

(bron: D-Computers.nl, Computertotaal, Iphoneclub)